Wie zijn wij?

Stadsschrijvers Rijssen 

Als leden van de Stadsschrijvers Rijssen willen we de cultuurgeschiedenis van Rijssen en omgeving levend houden en zichtbaar maken voor jong en oud. We doen dit door het schrijven en uitgeven van boeken en andere publicaties.


Leden Stadsschrijvers Rijssen
Gerrit Dannenberg, Bart-Jan van Kleef, Kees Jansen (voorzitter), Wim ter Harmsel (penningmeester), Karel van de Meer (secretaris), Gerrit ten Wolthuis, Gerrit Kraa en Jorina Lensink (niet op de foto).  


Van Canon van Rijssen tot stripboekproject


Nadat in 2009 de IJsselacademie Kampen het initiatief nam om, in navolging van de Canon van Nederland, ook in Overijssel een canonproject te lanceren, zijn enkele leden van de Heemkundegroep van het Rijssens Museum gestart met het schrijven van de Canon van Rijssen. In 2012 verscheen de cultuurhistorische canon, waarin de geschiedenis van Rijssen werd samengevat in 30 items.
Er was echter zoveel historisch materiaal beschikbaar, dat de Heemkundegroep besloot tot het uitbrengen van een eigen uitgebreidere versie van de canon in boekvorm. Ook werd besloten om verder te gaan als een officiële stichting met de naam ‘Stichting Historisch Oarfgood Riessen’ voor het schrijven en publiceren van uitgaven over de cultuurhistorie van Rijssen en omstreken.


Na diverse publicaties hebben we besloten om ons bij nieuwe uitgaves ook op een jonger publiek te richten, om zo de geschiedenis van Rijssen aan de volgende generaties door te geven. Daarom hebben we in 2021 onze naam veranderd in "Stadsschrijvers Rijssen". Onder deze nieuwe naam hopen we het stripboekproject 'Rijssen in de Tweede Wereldoorlog' en andere nieuwe publicaties tot een succes te maken.

De Stadsschrijvers Rijssen hebben de status van werkgroep binnen het Rijssens Museum.